Als u wel eens een lekkage in uw huis of bedrijfspand gehad heeft, dan weet u welke ellende zo’n lekkage met zich mee kan brengen. U heeft als snel een hoop schade en extra werk. Wellicht heeft u een dak reparatie moeten laten doen. Heeft u geleerd van deze situatie en laat u vanaf dat moment ieder jaar een keer een dak inspectie plaatsvinden? Vaak denkt u pas aan een dak inspectie als er al problemen zijn ontstaan. De kosten van het repareren van achterstallig onderhoud aan daken is vele malen hoger dan de kosten van een periodieke dak inspectie die problemen kan voorkomen.

Wat gebeurd er bij een dak inspectie

Het dak wordt blootgesteld aan allerlei weersomstandigheden en slijtage van het dak is onvermijdelijk. Er kunnen gemakkelijk kleine beschadigingen ontstaan met grote gevolgen. Bij een storm kunnen dakpannen verschoven, afgewaaid of gebroken zijn. Ook de randen van de dakpannen kunnen versleten zijn waardoor deze niet meer goed op elkaar aansluiten. Ook als u een dak heeft met dakleer kan een periodieke dak inspectie slim zijn. De naden van het dakleer kunnen loslaten. Maar ook dakleer kan beschadigen of door slijtage minder waterdicht zijn. Bij een dak inspectie wordt er ook direct gekeken naar de dakgoten. U zult het niet denken maar de dakgoten zijn vaak de veroorzaker van de lekkage.

Reparatie of vervanging van de dakgoten

Tijdens de dak inspectie worden ook direct de dakgoten gecontroleerd. Soms kan een gedeelte van de dakgoot slecht zijn en kan er op dat punt een reparatie plaats vinden. In andere gevallen dient er een geheel nieuwe dakgoot geplaatst te worden om in de toekomst lekkages te voorkomen. Echter gaan goed onderhouden dakgoten een zeer lange tijd mee en zal u waarschijnlijk weinig kosten kwijt zijn aan dit onderdeel. Veel minder kosten dan wanneer er een lekkage ontstaat.

Posted in: blog.
Last Modified: juni 9, 2020