Reddingsgereedschappen zijn gereedschappen die helpen bij reddingsacties en het redden van levens. Ze zijn er speciaal voor gemaakt om dit zo efficiënt mogelijk te kunnen doen. Hierom brengen deze reddingsgereedschappen veel voordelen met zich mee. Voordelen van reddingsgereedschappen zijn bijvoorbeeld dat het makkelijk te gebruiken is, dat ze een lange batterij hebben en ook dat de gereedschappen onder water te gebruiken zijn. Deze voordelen van reddingsgereedschappen zijn van belang om een leven te kunnen redden tijdens een reddingsactie. Hier lees je de top vijf voordelen van reddingsgereedschappen en pomp producten kopen voor hulporganisaties. 

Snelheid en optimale controle

Op nummer een van de voordelen van reddingsgereedschappen staat dat het gereedschap een ongeëvenaarde snelheid heeft. Een snelheid dat andere gereedschappen niet kunnen bereiken. In de reddingsgereedschappen zit een systeem dat continu de instellingen van de motor verhoogd. Dit zorgt ervoor dat de oliestroom maximaal is. Bij welke belasting ook, zorgt het voor een snelheid dat andere gereedschappen niet kunnen bereiken. Het is natuurlijk van groot belang dat je tijdens een reddingsactie snel te werk kunt gaan. Daarom staat dit voordeel van reddingsgereedschappen op nummer een. Op nummer twee staat dat reddingsgereedschappen beschikken over een optimale controle. Zo hebben reddingsgereedschappen maar twee standen, zodat je gemakkelijk kunt schakelen. 

On-tool en speciaal ontwikkelde accu

Op nummer drie van de voordelen van reddingsgereedschappen staat dat ze ‘on-tool’ kunnen opladen. De accu kan worden opgeladen terwijl het in het gereedschap zit. Hierdoor hoef je geen accu’s meer te verwisselen. En het enige wat je hoeft te doen, is de stekker in een stopcontact te stoppen. Zo kun je er direct mee aan de slag zonder accu’s te hoeven verwisselen. Een ideaal voordeel voor een reddingsgereedschap. Op nummer vier staat dat een reddingsgereedschap langer functioneert. Dit komt doordat reddingsgereedschappen een speciaal ontwikkelde accu hebben die langer meegaan. Daarnaast hebben deze gereedschappen ook automatische start en stopfuncties. 

Waterproof en hittebestendig  

Op nummer vijf staan twee voordelen. Zo kunnen deze gereedschappen bij extreem hoge temperaturen blijven werken. Maar ook kunnen de reddingsgereedschappen onder water gebruikt worden. Zo kan bijvoorbeeld de brandweer goed te werk gaan met deze reddingsgereedschappen. Denk eens aan iemand die vastzit in een auto die in de fik staat. Het is dan van belang dat een reddingsgereedschap zijn werk moet kunnen doen in extreem hoge temperaturen. Tevens kan een hulporganisatie ook pomp producten kopen dat helpt bij reddingsactie. Zo zijn er vele mogelijkheden om pomp producten te kopen.