Een warmtepomp is een goede investering. Het is zelfs mogelijk om hier een subsidie voor aan te vragen. In dat geval zijn er wel voorwaarden waaraan voldaan moet worden, maar dit zorgt er natuurlijk wel voor dat de terug verdientijd enorm verkort kan worden. Een warmtepomp kan geplaatst worden in een nieuwbouwwoning, maar een warmtepomp in een bestaande woning laten installeren is ook zeker geen slechte investering.

 

Een warmtepomp in bestaande woning

Een warmtepomp kan de volledige woning verwarmen. Bij een oudere woning dient er wel goed opgelet te worden welk systeem het beste past binnen de woning. Bovendien is het wellicht verstandig om de woning beter te laten isoleren. Bij oudere woningen kan dit door bijvoorbeeld het glas aan te passen, de vloer te laten isoleren of door de spouwmuren te laten vullen waardoor deze beter isoleren. Bij een warmtepomp in een bestaande woning welke goed geïsoleerd is, is het vaak niet meer nodig om de woning op een andere manier bij te verwarmen.

 

Kosten en subsidie

De prijs voor een warmtepomp kan enorm verschillen. Er zijn verschillende systemen waaruit men de keuze heeft. Bovendien hebben installatie en vermogen natuurlijk ook invloed op de kosten. De prijs kan al snel variëren tussen de €7.000 en €25.000. Echter is het wel mogelijk om een subsidie aan te vragen wanneer je een warmtepomp in een bestaande woning wilt laten installeren. De hoogte van de subsidie kan, net als de prijs, aanzienlijk verschillen, maar is toch een leuke manier om de terug verdientijd van de warmtepomp te verkorten. Niet voor iedere warmtepomp wordt een subsidie toegekend. Hier zijn verschillende voorwaarden voor. Er is op internet wel een lijst samengesteld waarop de verschillende apparaten worden genoemd waaraan een subsidie is toegekend.

 

Comfort door warmtepomp in een bestaande woning

Een warmtepomp is niet alleen een duurzame investering. Ook qua comfort kan het heel veel betekenen. Voornamelijk in combinatie met vloerverwarming is het bewezen dat het de wooncomfort enorm verhoogd. Niet alleen door de aangename en constante temperatuur, maar ook de luchtvochtigheid en de zuiverheid van de lucht neemt toe.

Posted in: blog.
Last Modified: oktober 17, 2017