Het klinkt niet erg interessant, betonnen l-elementen, maar met deze L-vormige elementen kunt u meer dan u denkt. L-elementen zijn in een l-vorm gegoten betonnen elementen net een vaste breedte van 500 centimeter. De hoogte en lengte kan variëren en er zijn ook hoek elementen beschikbaar. Dit klinkt nog steeds niet enerverend, maar met l-elementen van www.sierbetononline.nl kunt u uw tuin zelf makkelijk interessanter maken en meer karakter geven.

Hoogteverschillen

Omdat l-elementen een voet hebben waar u zand op kunt storten, blijven ze netjes op hun plek staan en worden ze niet omgeduwd. Zo kunt u een aantal l-elementen naast elkaar plaatsen en opvullen met zand om een hoogteverschil te creëren in uw tuin. Het mooie van l-elementen is dat u zelf kunt bepalen hoe het eruit komt te zien, door ze op een bepaalde manier te plaatsen. Er zijn l-elementen van 40 centimeter hoog tot 100 centimeter hoog.

Afbakening

Naast het gebruik om hoogteverschillen in de tuin te maken, zijn l-elementen ook uitermate geschikt als afbakening. Als u de l-elementen naast elkaar zet en niet helemaal volstort met zand, dan blijft er een randje omhoog staan. Dit kan handig zijn rondom een terras, zodat uw kinderen niet de bosjes in fietsen bijvoorbeeld, of om een parkeerplaats heen, of simpelweg om een afscheiding te maken. En aangezien beton sterk en waterafstotend is, zal deze afbakening ook lang blijven staan.

Andere toepassingen

Met l-elementen kunt u alle kanten op en de mogelijkheden houden niet op bij bovengenoemde twee toepassingen. U kunt l-elementen krijgen in verschillende kleuren, zoals grijs en antraciet, waardoor u ze creatief kunt toepassen als muur met bijvoorbeeld overhangend klimop, plantenbak, bloembak, rondom de zandbak, noem maar op. L-elementen zijn dus verre van saai. Doordat het grijs van het beton mooi afsteekt tegen het groen van uw tuin, kunt u met l-elementen een buitenruimte creëren vol variatie en hoogteverschil.

Posted in: blog.
Last Modified: juli 26, 2017