Het klinkt een beetje raar, want wanneer is een merk nou echt het beste? Nou, allereerst verschilt dit sterk per product. Zo zie je bijvoorbeeld vaak dat een merk zich meer heeft gespecialiseerd in één markt. Je kunt wel stellen dat er altijd een product is waar ze net wat meer ervaring in hebben. Neem bijvoorbeeld ‘Metabo’ welke kwalitatief goede afkortzagen produceert, maar als het gaat om schuurmachines minder grip hebben op de markt. Dit betekent dus niet dat wanneer je een goede Hitachi decoupeerzaag hebt deze kwaliteit ook direct terugkomt in een Hitachi schuurmachine. Daarom hebben wij voor jou even de 3 beste schuurmachine merken beschreven.

Festool

We hadden het er toch net over dat een merk niet in alle markten even goed is? Eigenlijk hiervan niet sprake bij het merk Festool. Festool is een merk die hoge prijzen hanteert op hun producten, maar dat is ook niet waar hun focust ligt. Het enigste waar Festool zich op richt is een extreem hoog gebruikersgemak en een perfecte kwaliteit. Dit doen ze tot op heden erg goed en dit zal in de toekomst alleen maar toenemen! De prijzen daarentegen zijn wel extreem hoog. Ben je geen professional? Dan zal een Festool schuurmachine niet echt interessant zijn.

Bosch

Ook Bosch is een merk die het wel goed doet in alle markten. Ze zijn een stuk goedkoper dan Festool en leveren de kwaliteit waar de meeste klusser om vragen. In bijna alle gevallen zal een Bosch schuurmachine je niet in de steek laten. Ook is de prijs nog niet eens super hoog. Voor zo’n 50 a 200 euro heb je al een schuurmachine. Daar mag je dan ook wel wat van verwachten. Daarom levert Bosch vele handige functies, zeker als we het hebben over hun bandschuurmachines. Deze zijn namelijk om te bouwen naar een stationaire schuurmachine.

Makita

Makita is een lastig merk als het om schuurmachines gaat. Daarmee wordt niet bedoeld dat ze slecht zijn als het om de kwaliteit gaat. Integendeel! Het merk levert hoogstaande kwaliteit en dat kan iedere klusser wel beamen. Alleen de prijs van deze schuurmachines ligt een stuk hoger in vergelijking met die van het merk Bosch. Je bent al snel 70 a 300 euro kwijt voor een schuurmachine van Makita. Dan is het de vraag, is een machine van Makita dan ook beter dan die van bijvoorbeeld Bosch? Lastig te zeggen! Aan de eigenschappen zie je dit namelijk niet goed terug.

Posted in: blog.
Last Modified: december 14, 2016