Veel gezinnen besteden een te groot deel van het inkomen aan vaste kosten zoals energie, gas, licht en water. Uit onderzoek is gebleken dat dit ongeveer neer komt op 11% van de gezinnen. Debet hieraan zijn de stijgingen van de energieprijzen. Sinds het jaar 2007 is de energierekening met maar liefst 60% gestegen. Bij veel gezinnen is dit dan ook een forse hap uit het budget. Voor menig gezin zou het dan ook verstandig zijn om over te stappen naar een andere energiemaatschappij.

Overstappen kan veel geld opleveren
Het overstappen naar een andere energiemaatschappij kan per jaar namelijk honderden euro’s schelen. En een paar honderd euro is voor mensen die weinig te besteden hebben toch een heel fors bedrag. Om over te stappen naar een andere energieleverancier is het handig om energieleveranciers te vergelijken. Op Overstappen.nl kan je verschillende energieleveranciers met elkaar vergelijken en kan je zien welk het beste voor jouw situatie is.

Besparen op energiekosten
Mensen met een laag inkomen zouden dit dan ook zeer serieus moeten overwegen. Zeker gezien het feit dat ze veel geld van hun beschikbare budget kwijt zijn aan energiekosten. Mensen met een laag inkomen hebben namelijk ook nog eens recht op een sociaal tarief, maar maken hier nauwelijks gebruik van. Omdat men niet gebruik maakt van deze regeling is de besparing op energiekosten een uitstekende maatregel. Bij het overstappen naar een andere leverancier is het ook van belang dat men kijkt voor hoe lang men aangesloten wil zijn bij een leverancier. Veelal is het, het geval dat voor des te meer jaren een contract wordt afgesloten, des te meer korting is er te verdienen. Daarnaast moet men ook kijken naar een vast of variabel tarief.

Stap over naar de meest voordelige energieleverancier
Wie dan ook flink wil besparen op zijn energiekosten doet er dan ook verstandig aan om per jaar zijn of haar situatie te bekijken. Elk jaar overstappen naar een andere energieleverancier levert namelijk flink wat geld op en zeker voor gezinnen met een minimaal inkomen is dit een welkom extraatje. Een overstap is snel en eenvoudig geregeld. Wanneer je overstapt naar een nieuwe energieleverancier zal deze het overstapproces volledig voor je regelen. Kijk dan ook op Overstappen.nl om te kijken welke leverancier voor jou het voordeligst is.

Posted in: blog.
Last Modified: mei 16, 2017