Een aannemer inschakelen? hierbij komen veel dingen kijken. Bent u opzoek naar een aannemer voor uw project zoals een verbouwing, restauratie of nieuwbouw. Dan wilt u juist geïnformeerd worden over de mogelijkheden en kosten. Een belangrijk referentiepunt is het huidige werk van de aannemer. Kies een aannemer die ervaring heeft op verschillende gebieden. Bedrijven zoals Stuc-Kampioen.nl en Cloin Totaalbouw te Dongen, hebben ervaring van nieuwbouw tot aan kleine projecten.

Offertes vergelijken?

Een offerte kunt u gratis aanvragen bij vele bouwbedrijven, deze bedrijven komen langs om uw project te beoordelen en bieden hierbij een op maat gemaakte offerte aan. Het is altijd verstandig om meerdere specialisten langs te laten komen, zodat u materiaal heeft om te vergelijken. Hierdoor krijgt u een realistisch inzicht in de gemiddelde prijzen. Toch zijn er veel kantelpunten waarmee u rekening moet houden. Een offerte met de scherpste prijs is niet altijd de juiste keuzen. Kijk goed wat er bij de offerte zit inbegrepen en wat niet. Bij het ene bedrijf kan het zijn dat u moet betalen voor handelingen, waarvan u dacht dat deze inbegrepen waren.

Lees de algemene voorwaarde afzonderlijk van elke offerte. Heeft u deze niet ontvangen? Vraag ze direct aan want dit is immers onderdeel van de overeenkomst.

Onderhandelen

U bent altijd vrij om te peilen of er speling is tussen de prijs. Een aanbod doen wat lager is dan de voorgestelde offerte is niet gek. Vaak zit er nog genoeg speling in de prijs. Hierin moet u niet te ver gaan. U verwacht natuurlijk wel kwaliteit werk en dit kost nou eenmaal geld.
Kijk goed in welke termijnen u moet betalen, zijn deze termijnen realistisch? Sluiten de termijnen goed aan bij het opgeleverd werk per periode? Aanbetalen is een standaard in de bouwsector. Dit omdat er veel voorbereiden werk bij komt kijken. Deze moet wel realistisch en eerlijk zijn opgebouwd.

Afspraken

Afspraken maken zijn essentieel voor uw project. Stel duidelijke afspraken en richtlijnen, bespreek deze duidelijk met de aannemer. Het bespreken alleen is niet genoeg, leg deze afspraken schriftelijk vast. Een e-mail is vaak al genoeg, hierin kan je altijd terugzien wat er afgesproken is. Dit dient deels als bewijs waarmee u bij onenigheden aanspraak kan maken op de aannemer. Zoals al eerder besproken is zijn de algemene voorwaarden belangrijk. Zodra u een offerte tekent, gaat u ook akkoord met de algemene voorwaarden.

 

 

Posted in: blog.
Tagged: .
Last Modified: oktober 10, 2015