Een goed geïsoleerd huis heeft veel voordelen. Het zorgt voor meer wooncomfort en voor een lagere energierekening. Daarom kiezen ook steeds meer mensen ervoor om isolatiemateriaal aan te laten brengen in hun woning. Dit kan op verschillende plaatsen bijvoorbeeld in vloeren, daken en muren. Dit artikel geeft meer informatie over de mogelijkheden voor vloerisolatie.

Wanneer

Veel huizen die gebouwd zijn na 1983 hebben op veel plaatsen in huis al isolatie. Voor de huizen die gebouwd zijn voor dit jaar, is er vaak veel nog veel winst te behalen. Een expert, van bijvoorbeeld een isolatiebedrijf, kan je vaak gratis adviseren als het gaat om de isolatie. Vloerisolatie, en andere vormen daarvan, kunnen voor veel mensen een grote investering zijn. Toch kan deze investering binnen afzienbare tijd terugverdiend zijn. De energierekening wordt op jaarbasis namelijk aanzienlijk lager.

De voordelen

Naast dat het op de langere termijn geld oplevert, zijn er nog een aantal meer voordelen te noemen. Zo verhoogt het je wooncomfort in huis. Dat komt omdat het isolatiemateriaal in de winter de kou onder de vloer houdt en in de zomer blijft de warmte buiten. Op deze manier is het in huis altijd een aangenamere temperatuur dan wanneer er geen isolatiemateriaal is verwerkt in het huis. Daarnaast is de vloer altijd een aangename temperatuur waardoor je geen last hebt van koude voeten.

Doordat je minder gas verbruikt wordt de CO2 uitstoot ook automatisch minder. Dit levert veel voordelen op voor het milieu. Zo kan iedereen op zijn of haar manier bijdragen aan het milieu.

Laat je vloer isoleren

Het isoleren van een vloer vergt kennis en ervaring. Daarom laten steeds meer mensen het uitvoeren door een gespecialiseerd bedrijf. Tip: vraag meerdere offertes op bij verschillende bedrijven om zo voordelig mogelijk uit te zijn.

Posted in: blog.
Last Modified: juni 20, 2016