Een schuifdeur is een deur die uit meerdere delen bestaat en beweegbaar is. Zij kunnen niet worden opengedraaid. Om bijvoorbeeld een schuifdeurkast te openen zal men de deur opzij moeten schuiven. Dit heeft een belangrijk voordeel. In ruimten waar er weinig ruimte is om gebruik te maken van een kast met een draaibare deur zal men vaak een kast gebruiken met een schuifdeur.

Constructie

Een schuifdeur van Lundia zal over het algemeen uit een massieve plaat of spiegel bestaan wanneer ze voor een kast worden gebruikt. Is de schuifdeur licht dan zal het frame glijden in een uitsparing die in de dorpel van de kast is aangebracht. Wanneer de constructie zwaarder wordt dan zorgt men voor een geleiding door middel van rollen. Een schuifbare kastdeur kan ook aan de bovenzijde aan rollen hangen die op een rail lopen. Bij kasten, zoals we die in Nederland gebruiken, zal men vaak de ene deur voor de andere schuiven. Omdat de buitendeuren afgesloten moeten kunnen worden, worden vaak inbraak werende constructies toegepast. Omdat een deur helemaal opzij moet kunnen worden geschoven zal men bij een kast de deuren de halve breedte geven van de kast. Zo kunnen de deuren van een kast over elkaar worden geschoven.

Toepassingen

Schuifdeurkasten worden vooral gebruikt op plaatsen waar niet veel ruimte is. Hierbij kan je denken aan de kasten in een slaapkamer, keukenkastjes, in de badkamer en in kleine appartementen. Door schuifdeuren te gebruiken heb je meer ruimte over. Je kan er gemakkelijker andere meubels voor plaatsen. Je hoeft geen rekening te houden met opendraaiende deuren. Ook worden ze vaak gebruikt in ziekenhuizen of zorgcentrums. Allemaal om ruimte te besparen. Daarbij geeft een spiegel bij een kast die de grootte van de deur heeft vaak een zeer mooi uiterlijk. Het zal zeker de kamer opfleuren. Bedenk wel, bij het inrichten van de kamer of slaapkamer, of het wenselijk is om een kast met schuifdeuren te gebruiken. Het is nog steeds de oplossing voor kleine ruimten.

Posted in: blog.
Last Modified: februari 15, 2016