Een systeemwand is een scheidingwand die veel wordt gebruikt in ziekenhuizen, scholen, kantoorgebouwen en zorginstellingen. Deze systeemwanden worden vaak geplaatst onder een systeemplafond wat al aanwezig is. Doordat er systeemwanden aanwezig zijn in een gebouw blijft de indeling erg flexibel en kan er makkelijk wat worden veranderd of opnieuw worden ingericht zonder dat er veel kosten aan vast zitten.

Systeemwanden zijn erg handig om bijvoorbeeld in een kantoor te plaatsen, de wanden kunnen makkelijk worden verplaatst en de ruimtes kunnen eenvoudig worden aangepast. Doordat er systeemwanden worden gebruikt in een kantoorpand gaat er geen ruimte verloren en kan alles optimaal worden gebruikt. In een kantoorpand is het leuk om glazen systeemwanden te plaatsten, dit hoeft niet alleen maar glas te zijn, hierbij kunt u ook afwisseling. Systeemwanden worden in nog meer ruimte gebruikt, bijvoorbeeld in ziekenhuizen en scholen. In scholen worden systeemwanden gebruikt om de lokalen van elkaar te scheiden, door gebruik te maken van de systeemwanden kunnen scholen efficiënt worden ingericht en is er voldoende ruimte voor lokalen. Het is ook erg eenvoudig om de systeemwanden te verplaatsten, als er bijvoorbeeld een andere indeling komt voor de lokalen. Bij ziekenhuizen worden ook steeds vaker systeemwanden gebruikt, het is voor een ziekenhuis ook erg belangrijk om alles goed in te delen en geen ruimtes te verspillen. Doormiddel van de systeemwanden kan je alle ruimte dus goed gebruiken en het kan ook eenvoudig weer worden veranderd.

Soorten systeemwanden

Er zijn verschillende soorten systeemwanden die kunnen worden geplaatst in gebouwen. Er zijn bijvoorbeeld stalen systeemwanden, dit type is erg elegant en gaat lang mee. De aansluitingen die tussen de metalen panelen zitten is naadloos en hier zie je verder niks van terug. Dan heb je gipsvinyl systeemwanden, deze systeemwanden zijn qua prijs zeer betaalbaar. Deze wandsystemen kunnen helemaal worden gesloten en het kan ook volledig van glas worden gemaakt, een combinatie van deze twee soorten is natuurlijk ook mogelijk. Een 0-voeg systeemwand onderscheid zich van de anderen doordat deze erg eenvoudig is en minimalistisch. Het monteren van dit type systeemwand is erg eenvoudig, dit gaat namelijk doormiddel van een kliksysteem. Hierdoor zijn de systeemwanden erg duurzaam en kan de ruimte makkelijk worden aangepast. Ook de akoestiek in de ruimte kan worden beïnvloed doormiddel van deze systeemwanden, er kunnen geperforeerde metaalpanelen worden gebruikt of materiaal met geluidsdemping wat in de wand kan worden geplaatst.

Posted in: blog.
Last Modified: mei 11, 2016