Er kunnen verschillende redenen zijn waarom jij een rolgordijn nodig hebt voor je dakraam. Eén van deze redenen kan zijn dat je jouw zolderkamer graag donker wilt hebben wanneer je gaat slapen. En de tweede reden kan decoratie zijn. In dit artikel vertellen we jou meer over een rolgordijn in het algemeen, waar je aan moet denken en waar je ze kunt kopen. Lees dus vooral even verder wanneer je op zoek bent naar een rolgordijn.

Denk goed na over de kleur

Uiteindelijk wil je natuurlijk dat het gordijn zo weinig mogelijk licht doorlaat en dat het gordijn een toevoeging is aan jouw zolderkamer. De kleur is hiervoor erg belangrijk en daarom raden we jou aan hier extra aandacht aan te besteden. Als je een lichte kamer hebt is et wellicht leuk om een donkere kleur voor het rolgordijn te nemen. Heb je een kamer waar vooral de donkere kleuren de boventoon voeren? Dan is het wellicht beter om voor lichte kleuren te kiezen.

Ook speelt de kleur een belangrijke rol in hoeveel licht een rolgordijn doorlaat. Kies je voor een lichtere kleur dan laat een rolgordijn automatisch meer licht door dan wanneer je voor een donkere kleur kies. In de winter heb je hier misschien minder last van, maar in de zomer ga je dit wel merken.

Waar een rolgordijn kopen?

Uiteraard zijn er genoeg plekken waar je een rolgordijn kunt kopen. Zo kun je een rolgordijn in een normale winkel kopen of via het internet. Het voordeel van een webwinkel is dat de producten een stuk goedkoper zijn en dat de voorraad vaak een stuk groter is. Ook kun je spullen vaak terug sturen als het niet bevalt. Wil je alles liever op maat gemaakt hebben, dan kun je het beste iemand langs laten komen die alles voor op je op meet. Meer informatie een dakraam rolgordijn? Kijk dan even op de website!
Het is ook handig om vooraf te checken of het rolgordijn ook past als je een bepaalde slot op het raam hebt. Zo zijn er speciale sloten tegen inbrekers, zoals kernsloten of meerpuntssloten die het plaatsen van een gordijn kunnen belemmeren.

Posted in: blog.
Last Modified: september 27, 2019