Meubilair voor in de tuin is verkrijgbaar in allerlei verschillende varianten. Zo zijn er verschillen in materiaal, afmetingen, design, uitstraling en meer! Daarnaast zijn tuin meubelen vaak voorzien van een speciale coating zodat deze bestendig zijn tegen alle weersomstandigheden. De meeste mensen zullen alleen met lekker weer gebruik maken van hun tuinmeubelen, maar wanneer het buiten sneeuwt, regent of hagelt staat dit meubilair alsnog buiten, vandaar dat het heel belangrijk is dat je goed kijkt naar het materiaal. Maar daarnaast zijn er natuurlijk nog veel meer aspecten die belangrijk zijn wanneer je een nieuwe tuin set wil gaan aanschaffen. Denk aan de afmetingen, prijs, kwaliteit en levertijd. Heb jij een veranda waar je de tuinmeubelen onder kunt zetten? Dan is het materiaal natuurlijk niet zo belangrijk, maar ook dan zijn er nog verschillende zaken waar je rekening mee moet houden.

Verschillende soorten tuinmeubelen
Over het algemeen kun je meubilair voor in de tuin indelen in verschillende categorieƫn. Er zijn (lounge) sets verkrijgbaar maar ook losse producten zoals stoelen, banken, tafels, krukjes, picknicktafels en meer! Je kunt ervoor kiezen om een complete lounge set aan te schaffen, of je kunt zelf een leuke set samenstellen door losse houten meubelen te combineren. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om onder de overkapping in de tuin een bank, tafel met een aantal stoelen neer te zetten, en verderop in de tuin een picknicktafel op het gras. Hierbij kun je meubelen van hout kiezen in dezelfde stijl, maar je kunt er ook voor kiezen om juist verschillende meubelen met elkaar te combineren voor een speelse en unieke uitstraling. Het is maar net waar je voorkeur naar uit gaat.

Meubels van steigerhout
Wat je de laatste jaren erg vaak ziet zijn tuinmeubelen van steigerhout. Veel mensen wagen zich er zelf aan en creƫren met behulp van online tutorial zelf hun tuinmeubels van steigerhout, maar je kunt deze natuurlijk ook gewoon online aanschaffen! Hierbij heb je een ruim aanbod aan verschillende meubelen in diverse kleuren, afwerkingen en designs. Doorgaans hebben steigerhouten tuinmeubelen een bruine of witte kleur die in geen enkele tuin zal misstaan. Ga je liever voor een felle en opvallende kleur? Dan kan dat ook! Tuinmeubelen kunnen ook een stoere kleur hebben zoals geel, groen of rood. In dat geval zal het zeker een eyecatcher zijn in je tuin.

Posted in: blog.
Last Modified: augustus 9, 2019