Wanneer je niet meer zo goed te been bent is het goed om maatregelen te treffen. Het is slim om de woning aan te passen en om andere voorzorgsmaatregelen te nemen. Graag delen we onze tips wanneer je niet zo goed te been bent. 

 

Maatregelen in de woning

In huis is het goed om de drempels te verlagen en om de badkamer aan te passen. Kies voor een instapbad of een zitje in de douche. Ook hulp steunen in de badkamer en op het toilet kunnen helpen om gemakkelijker overeind te komen. Vervolgens is het ook nog slim om een traplift te nemen in huis. Op die manier kun je eenvoudig naar boven en naar beneden gaan in je eigen huis. Het is dan niet nodig om bang te zijn dat je van de trap valt. Het maakt het ook mogelijk om langer in de eigen woning te blijven wonen. 

 

Handige mogelijkheden

Het is vandaag de dag mogelijk om veel via het internet te bestellen, zo niet alles. De beste ontwikkeling is het online bestellen van boodschappen. Bij eigenlijk alle supermarkten is het mogelijk om op het internet een bestelling te doen. Zo worden alle boodschappen thuis bezorgd en hoef je er niet mee te stoeien als je ze zelf koopt. Het kan voor problemen en frustraties zorgen. De online bezorger kan dit verhelpen. Maak er gebruik van! 

 

De juiste hulpmiddelen 

Wanneer iemand slecht ter been is, is het goed om hulpmiddelen aan te schaffen. Een rollator, rolstoel of scootmobiel lijken misschien wat overdreven. Toch zijn het hulpmiddelen om over na te denken. Een stok is uiteraard ook handig. Het is prettig om goed voorbereid te zijn als het even wat moeilijker gaat. Zorg dat de hulpmiddelen op tijd in huis zijn, zodat ze direct gebruikt kunnen worden.

Posted in: blog.
Last Modified: november 1, 2019