Is je woning toe aan nieuwe zonwering? Waardoor je niet meer wegsmelt in de zon of wil je gewoon ook de inbrekers buiten de deur houden met je nieuwe rolluiken? Een rolluik brengt natuurlijk behoorlijk wat voordelen met zich mee. Kies je er vervolgens voor om de rolluiken te laten plaatsen of ga je zelf op hoogte werken en de rolluiken plaatsen? In dit artikel vertellen we meer over het plaatsen van rolluiken.

Verschillende mogelijkheden om te plaatsen

Een rolluik altijd geplaatst voor een raam, deur of dakkapel. Dat staat eigenlijk wel vast. De manier waarop het rolluik wordt geplaatst is dat juist weer niet. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden om het rolluik te monteren. Hieronder staan de verschillende manier op een rijtje:

  • Rolluik inbouwen: Op deze manier kan het rolluiken worden ingebouwd in de buitenmuur. Dan is het rolluik onzichtbaar op het moment dat deze is opgerold. Dit komt voornamelijk voor bij woningen die nog gebouwd moeten worden. Bij een bestaande woning, moet er anders al snel een aanpassing aan de gevel worden gedaan.
  • Een opbouwrolluik: Dit wordt vaak gebruikt als de woning al staat. Een opbouwrolluik kan vervolgens tussen de buitenmuur en kozijn worden geplaatst.
  • Een voorzetrolluik: De laatste mogelijkheid is tevens de meeste populaire mogelijkheid. Bij een voorzetrolluik wordt het rolluik op het kozijn of buitenmuur worden geplaatst.

Rolluik zelf plaatsen

Houd je ervan om zelf wat klussen uit te voeren? Dan is het ook mogelijk om zelf het rolluik te monteren. Het is dan wel belangrijk dat je veilig te werk gaat. Zo kan het verstandig zijn om een rolsteiger of kamersteiger te kopen of huren. Dit uiteraard afhankelijk van de hoogte.  Dan kun je in ieder geval gemakkelijk werken en ook veiliger werken door de rolsteiger. Daarbij is het ook belangrijk dat je beschikt over het juiste gereedschap om het rolluik te kunnen monteren. Bedenk eerst goed of je het zelf ziet zitten om het rolluik te plaatsen, anders kan het beter door een specialist worden uitgevoerd.

Posted in: blog.
Last Modified: oktober 29, 2019