Dateert uw huis van 1976 of ouder? Dan is het waarschijnlijk zo dat uw huis niet beschikt over (goede) isolatie. Het is dan verstandig om zo snel mogelijk isolatie aan te (laten) leggen. Spouwmuurisolatie bijvoorbeeld, beschermt uw muren tegen kou en houdt warmte binnen. Daarnaast heeft u minder geluidsoverlast en bespaart u fors uw kosten op verwarming in huis. Uiteraard is het ook mogelijk om isolatie te plaatsen wanneer uw huis jonger is dan 1976, maar toch geen isolatiemateriaal bevat. Maar hoe weet u of uw huis daadwerkelijk aan de eisen van spouwmuurisolatie voldoet? Dat leest u hieronder.

Oude of geen spouwmuurisolatie

Wanneer u dus over een woning beschikt die ouder is dan 1976, is het verstandig om na te laten kijken of u isolatie in huis heeft. Als dit niet het geval is, is het van belang dat u deze zo snel mogelijk laat plaatsen. Wanneer u al wel over isolatiemateriaal beschikt, is het niet mogelijk om nogmaals uw huis te isoleren. Daarnaast is het zeer waarschijnlijk ook niet nodig om dit te vervangen. Als uw huis over na-isolatie beschikt, dit houdt in dat er isolatie is geplaatst na 1976, is het wel mogelijk om deze te vervangen. Een professioneel bedrijf helpt u daarbij en zorgt er met behulp van reparaties en nieuw isolatiemateriaal voor dat uw verouderde isolatie zo goed als nieuw is.

Schone spouw

Om het maximale uit uw spouwmuurisolatie te halen, is het noodzakelijk dat uw spouw goed schoon is. Dit is niet met het blote oog van buitenaf te beoordelen, maar dit doet een professioneel isolatiebedrijf met behulp van een camera. Zij onderzoeken dan of er geen cementresten of overig puin achtergebleven is na het plaatsen van de muren. Als dit niet het geval is, is uw muur gereed voor de plaatsing van spouwmuurisolatie. Indien uw muur nog wel puinresten bevat, is het wel mogelijk om isolatie te laten plaatsen, maar dan kampt u met koudebruggen. Dit zijn plekken in de gevel waar het isolatiemateriaal niet volledig aansluit op de muur, waardoor er nog steeds kou door uw muren heen komt. Dit kan op den duur ook leiden tot vochtplekken in de muur. In dat geval is het verstandiger om een ander soort isolatie te kiezen dan spouwmuurisolatie.

Controle

Daarnaast is het heel belangrijk om goed te kijken naar uw voegwerk, uw dak en de goten. Indien uw voegwerk, dak of goten niet in orde zijn, is het mogelijk dat er water ontsnapt en bovendien vochtvlekken creëert. Ook is het belangrijk dat uw gevel in goede staat is.Het herstellen van voegen komt voor het plaatsen van spouwmuurisolatie aangezien dit betrekking heeft op de gewenste resultaten.
Tot slot is het verstandig om uw kruipruimte te controleren. Als uw kruipruimte ventileert via de spouwmuur is het na het aanleggen van spouwmuurisolatie niet meer mogelijk. U moet de kruipruimte dan op een andere manier ventileren. Controleer dit dus goed alvorens u isolatie aanlegt. Een professioneel bedrijf zoals Regio Isolatie biedt u een helpende hand in deze situaties.

Posted in: blog.
Last Modified: juli 6, 2017