Een seniorenverhuizing is net even iets anders dan een reguliere verhuizing. Bij een seniorenverhuizing wordt er vaak verhuisd naar een minder grote woonruimte. Bijvoorbeeld van een woonhuis naar een appartement, of van een appartement naar een zorginstelling. Er kunnen verschillende redenen voor een seniorenverhuizing zijn zoals:

  • Geestelijke beperkingen
  • Lichamelijke beperkingen
  • Verhuizen naar een gelijkvloerse woning om het kopen van een traplift te vermijden
  • De omgeving
  • Het overlijden van de partner
  • Werksituatie
  • Onderhoud aan de huidige woning
  • Een scheiding

Omdat de persoon die gaat verhuizen vaak bepaalde beperkingen heeft, worden er speciale seniorenverhuizers ingeschakeld. De bestaande woning zal voorzichtig moeten worden leeggehaald, en de spullen die mee moeten naar de volgende woning moeten zorgvuldig worden geselecteerd. Dit kan vaak met behulp van vrienden en kennissen, maar de verhuizer kan hier eventueel ook bij assisteren. Er zal goed moeten worden afgestemd wanneer de verhuizing voltrokken moet zijn, het is namelijk van groot belang dat er in een korte tijd alles wordt over verhuisd, zodat degene die gaat verhuizen zo min mogelijk last heeft van de verhuizing.

Een seniorenverhuizer kan van te voren doornemen hoe de nieuwe woning precies moet worden ingericht en waar alle spullen moeten worden geplaatst. Zo kunnen zij er ook voor zorgen dat alle elektronica wordt aangesloten en alles weer werkt zoals voorheen.

Huisontruiming

Omdat er bij een seniorenverhuizing vaak verhuisd wordt van een grotere woning naar een minder grote woning, zijn er vaak allerlei spullen die niet mee kunnen worden verhuisd. Soms zijn er kennissen en familieleden die het een en ander over willen nemen, maar vaak blijft er ook een groot deel van de inboedel over. De seniorenverhuizer kan er voor zorgen dat deze spullen worden verwijderd en de bruikbare spullen eventueel een tweede leven krijgen ingeblazen door deze bijvoorbeeld aan een kringloopwinkel te schenken. Naast het ontruimen van de inboedel, moeten er bij een huisontruiming vaak ook andere aanpassingen aan de woning worden gedaan. Denk hierbij aan het verwijderen van de vloer, of het verwijderen van schroeven, pluggen en spijkers. De overgebleven gaten zullen ook gedicht moeten worden. Daarnaast wordt vaak ook alle elektronica verwijderd, waarna de elektropunten van kroonsteentjes moeten worden voorzien. Dit zijn allemaal standaard taken die een seniorenverhuizer / huisontruimer over kan nemen.

Een huisontruimer zoals www.woningontruiming-regionaal.nl kan ook andere werkzaamheden verrichten zoals het verwijderen van nicotine aanslag, het witten van muren en plafonds, timmerman werkzaamheden, loodgieters werkzaamheden, aannemerswerk, het terug plaatsen van het standaard toilet en het opschonen van tuinen.