In onze huidige samenleving wordt men bijna continue met geluiden geconfronteerd. Geluidsoverlast is ook een veelvoorkomend fenomeen, waar allerlei oplossingen voor gezocht worden. Wanneer je een feestje geeft, zal de muziek harder staan dan normaal en zullen de buren last hebben van het geluid. Goede buren kunnen dit op lossen door van te voren aan te geven dat er een feestje wordt gegeven, zodat ze rekening kunnen houden met het geluidsoverlast. De beste oplossing zou nog zijn om de buren zelf uit te nodigen omdat zij op deze manier helemaal geen last zullen hebben van geluidsoverlast en zelf mee kunnen feesten. Maar dat is natuurlijk niet overal mogelijk. Een feestje is een situatie die waarschijnlijk niet dagelijks voorkomt, maar wat nou als je bijvoorbeeld een instrument bespeelt? Het repeteren kan door buren en omwonenden al snel als storend worden ervaren. Zeker wanneer de hobby fanatiek wordt uitgevoerd waarbij wekelijks verschillende keren wordt geoefend. Er zijn verschillende instrumenten die het omwonenden erg lastig maakt zoals bijvoorbeeld drums of een trompet.

Een geluidscabine bouwen

In principe zijn er met goede buren altijd wel afspraken te maken, wanneer het het beste uitkomt dat er wordt gerepeteerd. Maar wanneer de hobby echt serieus is of misschien zelfs een beroep is, dan kan er ook voor andere mogelijkheden worden gekozen. Het bouwen van een geluidscabine kan ervoor zorgen dat het geluid optimaal wordt geïsoleerd, zodat er op elk tijdstip van de dag naar hartenlust kan worden gerepeteerd. Een geluidscabine is een cabine die in een bestaande ruimte kan worden gebouwd, bestaande uit verschillende panelen. Deze geluidscabines zijn leverbaar in verschillende uitvoeringen en verschillende maten. Hoe dikker de gebruikte wanden hoe beter de geluidsisolatie. Er worden zelfs geluidsdichte cabines gemaakt met dubbele wanden, die zorgen voor de beste geluidsisolatie.

Het gebruik van een geluidscabine

Een geluidscabine van Esmono Sound BV kan gebruikt worden voor verschillende doeleinden. Zo kan men er natuurlijk allerlei verschillende instrumenten in bespelen. De geluidscabines worden normaal gesproken het meest gebruikt door drummers. Afhankelijk van de grote van de geluidscabine kan de cabine zelfs worden gebruikt als repetitieruimte voor complete bands. Omdat er in de geluidscabines een goede akoestiek is, dienen deze ruimtes ook ideaal als opnamestudio voor het opnemen van zang en muziek.