Strekmetaal is zoals de naam al zegt een metalen plaat waar sneden in zijn gemaakt en vervolgens is uitgerekt. Strekmetaal wordt dus uit één stuk metaalplaat gemaakt en dit heeft zijn voordelen. Een aantal van deze voordelen zijn dat het sterker is als vergelijkbare producten, omdat er niks gelast of op een andere manier verbonden wordt. Door verschillende bewerkingsmogelijkheden is het mogelijk om strekmetaal te voorzien van antislip of zelfs anti wind- of waterafstotende eigenschappen. Door het uitstrekken is dit ook een lichter materiaal per meter als het oorspronkelijke plaatmateriaal. Daarnaast is het mogelijk om een betere lucht doorlaat te verkrijgen als bij andere materialen.

Toepassingen

Door de vele voordelen is dit product voor vele doeleinden te gebruiken. Het is te gebruiken voor zowel industriële doeleinden als particuliere. De meeste mensen kennen dit materiaal als hekwerken, maar er zijn daarnaast nog vele mogelijkheden. In de voedselindustrie wordt het gebruikt om voedingsmiddelen te reinigen en verwerken. In de bouw wordt het onder andere toegepast als decoratie en versteviging. Mede door deze decoratie en verstevigingseigenschappen is het ook zeer geschikt om te gebruiken bij het vervaardigen van kunstwerken. Het wordt toegepast in vele communicatie en multimediaproducten, denk bijvoorbeeld aan luidsprekerboxen. Het wordt gebruikt in huishoudelijke apparaten en in de auto industrie.

Metaal groothandel

De genoemde toepassingen zijn nog maar een fractie van alle mogelijkheden. Heb jij plannen die hierboven nog niet genoemd zijn of wil je meer informatie over een genoemde toepassing? Bij de metaal groothandel kun je altijd informeren of er mogelijkheden zijn die bij jouw persoonlijke plannen en wensen passen. Laat je verrassen door de kansen die dit materiaal te bieden heeft en doe er je voordeel mee.

Posted in: blog.
Last Modified: februari 8, 2017