De kosten van een dakkapel kan je zo hoog maken als je zelf wilt. De prijs is onder andere afhankelijk van de gebruikte materialen, de grootte en of dat je het dakkapel zelf plaatst of laat plaatsen. Er zijn natuurlijk standaardprijzen maar die verschillen enorm bij de verschillende aannemers. Daarom is het belangrijk een goede offerte aan te vragen en daarin precies vast laat leggen wat uw wensen zijn. Een dakkapel kan van hout, polyester, maar ook van kunststof zijn. Kunststof heeft ten opzichte van hout een belangrijk voordeel namelijk dat het niet geschilderd moet worden. De kosten aan de dakkapel zitten niet alleen in de eenmalige investering, maar ook in het onderhoud. Hoe vaak moet je iemand laten komen om de dakkapel goed te kunnen onderhouden.

Monteren van een dakkapel
Het is mogelijk om een dakkapel te plaatsen als je al langer in je huis woont. Het kan namelijk noodzakelijk zijn dat je meer woonruimte nodig hebt. Dit kan bijvoorbeeld voor een kinder- of studeerkamer. Een dakkapel kan je in een dag laten plaatsen als je hem vooraf laat maken in de werkplaats. Laat je hem geheel van hout maken dan zijn er drie tot vier dagen voor nodig. De kosten van een dakkapel zijn dus ook afhankelijk van de manier waarop je hem laat plaatsen en de materialen. Elke dakkapel bevat ramen die open kunnen en de prijs is ook afhankelijk van hoe jij de ramen open wilt slaan. Daarnaast zijn er ook verschillende soorten sloten die jij kunt laten plaatsen voor bijvoorbeeld extra veiligheid. Hier vind je er meer informatie.

Richtprijzen dakkapel
Wat kost een dakkapel? Zoals reeds eerder vermeld kunnen de prijzen per aannemer onderling aanzienlijk verschillen. De ene aanbieder geeft wel richtprijzen weer, de ander doet dit bewust niet. Een dakkapel is een product dat op maat wordt aangeschaft. Prijzen variƫren per woning per onderdeel. Wanneer je een specifieke prijs wilt opvragen dien je contact op te nemen met het bedrijf zelf. Ga aan tafel met de adviseur voor een open gesprek over de afspraken en bijbehorende kosten.

Een dakkapel zal ook de meerwaarde van je woning verhogen. Om er achter te komen hoe veel de meerwaarde hierbij verhoogt wordt kun je de WOZ-waarde berekenen via deze website.